TKKBS na svojej oficiálnej stránke píše doslovne v názve článku: Doktrinálne vyhlásenie umožňuje požehnanie párov rovnakého pohlavia
Doktrinálne vyhlásenie umožňuje požehnanie párov rovnakého pohlavia

Už v názve privádzajú veriacich do omylu, aby navodili dojem, že dokument je doktrinálneho charakteru, čiže učenie, ktoré sa má považovať za doktrínu viery a tak aj záväzné pre všetkých veriacich katolíkov

V skutočnosti v dokumente sa nemení len dogmatická vierouka o ustanovení manželstva ako aj iné … avšak požehnávanie homosexuálnych párov je zmena, ktorá nemá nič spoločné s doktrínou Cirkvi a práve naopak je omylom prefekta Dikastéria pre vieru, ktorá privádza veriacich do omylu, nedorozumeniu a k pohoršeniu.

TKKBS úmyselne len vytrháva niektoré časti z dokumentu,
 aby veriaci nemali možnosť v kontexte pochopiť, čo presne dokument obsahuje, ale naopak im podsúva už nesprávny výklad učenia Cirkvi s porovnaním spomínaného dokumentu.

TKKBS podobne zavádza veriaci do omylu aj v článku s názvom: Hovorca biskupov Poľska: Vyhlásenie nemení predchádzajúce učenie Cirkvi
Hovorca biskupov Poľska: Vyhlásenie nemení predchádzajúce učenie Cirkvi

Rovnako vytrháva z kontextu len tie časti, ktoré neodsudzujú obsah dokumentu Dikastéria, ale len uznávajú niektoré časti dokumentu.
V konečnom dôsledku sa TKKBS snaží veriacich oklamať, aby si namýšľali, že Poľskí biskupi schvaľujú dokument Dikastéria a tak aj požehnávanie homosexuálov.

V skutočnosti hovorca poľských biskupov sa jasne vyjadril, že neexistuje taká možnosť, aby sa vyhlo pohoršeniu pri požehnávaní homosexuálnych párov a preto nesúhlasia s dokumentom Dikastéria:

“Po odcitovaní textu hovorca PKB dodal, že pri požehnávaní homopárovje inými slovami prakticky nemožné vyhnúť sa zmätku a škandálom“.
Poľskí biskupi, rwandskí biskupi, holandský biskup a švajčiarsky biskup pribudli na zoznam odporcov požehnávania homopárov v Cirkvi –