Arcibiskup Joseph Naumann z Kansasu v USA vo svojom vyhlásení z 12. januára uviedol, že súčasná kontroverzia okolo Cirkvi je dôsledkom Tuchovho nápadu “požehnať” homosexuálne “páry”.

Arcibiskup poznamenáva, že pojem “požehnanie” homosexuálnych “párov” zahŕňa to, o čo sa usilujú radikálni homosexuálni aktivisti.

Ťažkosti okolo propagandistického diela “Fiducia Supplicans” označuje za “predvídateľné” [= plánované]. Homosexuálni aktivisti v Cirkvi (sic!) i mimo nej požadovali od Cirkvi požehnanie homosexuálnych konkubín ako nevyhnutný krok k tomu, aby sa Cirkev prispôsobila homosexuálnej kultúre: “Fiducia Supplicans” zmiatla mnohých ľudí svojou snahou rozšíriť chápanie požehnania”.
Jeho kľúčová veta: “Žiadne vatikánske dikastérium ani Petrov nástupca nemôžu zmeniť biblické učenie, učenie samotného Ježiša a konzistentné 2 000 rokov staré večné učenie Cirkvi.”

Naumann vyzýva svojich duchovných, aby sa snažili nikdy nevnášať zmätok do pravej podstaty manželstva alebo do morálneho učenia Cirkvi o pravej láske.