Pochválený buď Pán Ježiš Kristus,

Vážená televízia Lux,

píšem vám v súvislosti s návrhom, žiadosťou či prosbou a odvysielanie objektívnej diskusie ohľadne vakcinácie a situácie okolo koronavírusu.

Nedávna vakcinačná propaganda (žiaľ inak sa to nazvať nedá) v TV Lux prezentovaná bioetikom Prof. Jozefom Glasom s prirovnaním príchodu vakcíny k narodeniu Ježiša Krista skutočne nemá nič spoločné s objektivitou, a zvlásť v katolíckej televízii a ešte k tomu v adventnom období.
Takisto nedávne Stanovisko KBS k vakcinácii je mierne povedané tendečné v tomto ohľade. Čoho dôkazom je reakcia na Stanovisko KBS v Stanovisku združenia Slovenskí Katolíci, ktoré podporila aj Prof. ThDr. Mgr. Helena Hrehová, PhD.

Často sa spomína, že 40 rokov sme tu mali povolený len jeden tzv. vedecký svetonázor, a zdá sa, že dnes znova je akoby povolený len jeden tzv. vakcinačný svetonázor. A slovenská Cirkev má bohatú skúsenosť s umlčiavaním iného názoru ako bol ten tzv. vedecký. Takisto v novembri 1989 sme predsa (zrejme naivne) štrngali za názorovú pluralitu, ktorá nám 40 rokov chýbala.
Práve katolícka televízia by mala byť svetlom k priblížení sa k pravde.

Preto vás prosím o odvysielanie objektívnej diskusie ohľadne vakcinácie a situácie okolo koronavírusu.
Navrhoval by som pozvať napr. Prof. ThDr. Mgr. Helenu Hrehovú, PhD., MuDr. Bukovského, prolife aktivistku Janu Ray-Tutkovú a dokonca možno aj kovaného liberála MuDr. Juraja Mesíka, prípadne iných, ktorí zastávajú postoj prevencie, liečby a minimálne opatrnosť pred vakcínou.

A protistrana by mohla byť napr. Prof. Jozef Glasa, morálny teológ Ján Vígľaš, Prof. Vladimír Krčméry a prípadne iní, ktorí vidia jedinú spásu vo vakcinácii.
A nehovorme o dnes tak populárnej nálepke konšpirátorov, lebo nálepkovania kulakmi či protisocialistickými elementami sme tu mali už dosť.
O nič viac vás neprosím len o jednu diskusiu k tejto téme kde budú prezentované rôzne pohľady na situáciu a nielen jeden tzv. vedecký svetonázor, ktorý údajne nemožno popierať. Popierania iného názoru sme tu mali za oných 40 rokov dosť.
Na sviatok Guadalupskej Panny Márie, 12. decembra 2020
Patrik Mikula