Bratislava 15. januára 2022 (HSP/Foto:Facebook)

Už skôr sme informovali, že katolícky biskup Mons. prof. ThDr. Jozef Haľko, PhD. kritizoval seriál z dielne RTVS “Priznanie”, ktorý okrem iného prináša scény bozkávania sa dvoch žien, hoci je prístupný aj deťom od 15 rokov (viac v článku). Vyjadrenia Haľka vyvolali rozruch v prostredí liberálnej kaviarne a napríklad známy karikaturista denníka SME Rado Ondřejíček vystupujúci pod pseudonymom “Cynická obluda” si servítku pred ústa na margo kresťanov naozaj nedával.

Na snímke Rado Ondřejíček alias “Cynická obluda”

Ondřejíček sa len nedávno prezentoval verbálnym útokom na adresu speváčky Simy Magušinovej, ktorá sa otvorene priznáva ku svojej kresťanskej viere. Karikaturista mainstreamového denníka SME vtedy napríklad vyhlásil, že kresťania sú podľa neho “postihnutí”.

Teraz “Cynický obluda” zašla ešte ďalej a v súvislosti s diskusiami okolo vyjadrení biskupa Jozefa Haľka na sociálnej sieti počastovala kresťanov tými najtvrdšími vulgarizmami.

Ondřejíček uviedol, že všetci, ktorí majú rovnaký názor ako Haľko sú “odporní hnusní ko***i” a podľa jeho názoru si z nich treba uťahovať (jeho slovami “robiť predel”) toľko, koľko sa do nich zmestí.

Karikaturista neskôr svoj hanlivý komentár vymazal.