Stanovisko KBS k prejavu zástupcu Ministerstva kultúry počas novény

Bratislava 14. novembra (TK KBS) Prinášame stanovisko Konferencie biskupov Slovenska k prejavu zástupcu Ministerstva kultúry počas Trnavskej novény.

Konferencia biskupov Slovenska sa dištancuje od slov, ktoré zazneli v prejave zástupcu Ministerstva kultúry počas Trnavskej novény, ktorú každoročne pripravuje Trnavská arcidiecéza.

Chrám je miestom modlitby a nemá byť priestorom pre apely, ktoré rozdeľujú veriacich. Miešanie politickej agendy s duchovným slovom vyvoláva nevôľu a negatívne reakcie, ktorým rozumieme.

https://www.youtube.com/embed/lSrzUJmAjRs
Prajeme si, aby sa aj naďalej mohli veriaci schádzať na modlitbu pred obrazom Bohorodičky v Trnave i na iných miestach a s pokojom čerpať posilu do svojho života.

alianciazanedelu.sk/archiv/15459

Stanovisko k prejavu štátneho tajomníka Ministerstva kultúry na Trnavskej novéne

TRNAVA 14. novembra 2023 – Trnavská arcidiecéza dnes vydala stanovisko k prejavu štátneho tajomníka Ministerstva kultúry Slovenskej republiky v závere otváracej svätej omše Trnavskej novény, ktoré vám prinášame v plnom znení.

Trnavská arcidiecéza sa opäť stala „symbolickým domovom“ pre tisícky pútnikov, ktorí v rámci deväťdňovej novény prichádzajú do Trnavy prosiť o milosti pred zázračný obraz Bohorodičky. Medzi pútnikmi sú aj zástupcovia miestnej, regionálnej a štátnej správy.

Na prvú svätú omšu novény oznámil vôľu pozdraviť prítomných zástupca Ministerstva kultúry, čo arcidiecéza v závere svätej omše zdvorilo umožnila. Boli sme informovaní, že vystúpenie vyvolalo pozitívne, aj negatívne reakcie. Obsah príhovorov je však záležitosťou každého prednášajúceho a arcidiecéza nijako nevstupuje ani do obsahu, ani do formy.

– to abu-

Súvisiace

alianciazanedelu.sk/archiv/15459