17. novembra 2023

Krátke správy

Pravidelné politické doškoľovanie obyvateľstva na Slovensku patrí už zrejme k trvalým koníčkom českého heterodoxného kňaza Tomáša Halíka. Vždy, keď už je asi unavený z hlásania náboženského synkretizmu, vyzývania k rezignácii na katolícku identitu, prekročenia hraníc Cirkvi, jej úplného otvorenia sa a prijatia všetkých a všetkého (okrem Putlera, samozrejme), odbehne si na chvíľu k nevzdelaným slovenským dezolátom, aby im nadelil z rohu hojnosti svojej bratskej lásky a múdrosti.

Zdroj: youtube.com

Najnovšie sa doškoľovacia akcia týkala vystúpenia politika Štefana Kuffu na Trnavskej novéne. Mons. Halík ignorujúc fakt, že slovenskí kňazi neotravujú českých veriacich svojimi politickými školeniami, ani nechodia za českým prezidentom, aby mu kládli ruku na hlavu (a vkladali šém?), ako ani nerobia promoakcie na českých progresívnych emeritných arcibiskupov, cíti neustále a klasické nutkanie masarykovského podučiteľa pri pohľade na Karpatský oblúk – prinášať zaostalým slovenským roľníkom svetlo pokroku.

Na výzvu politika Kuffu ohľadom intronizácie Krista Kráľa voči slovenským biskupom okamžite reagoval:

– To, že ľudia s týmito postojmi môžu hrať určitú rolu v politickom živote, dokonca v oblasti kultúry na Slovensku, je naozaj veľká hanba.“

Takže, občania Slovenska čujte, váš morálny a kultúrny mentor spoza Moravy vám vlastne odkazuje, že sa máte hanbiť vy. Veď ste to boli vy, kto si zvolil takýchto „hanebných“ politikov, ktorí sa dožadujú intronizácie Krista Kráľa. To je tá nesmierna hanba…

Vskutku, zaujímavý postoj, zaujímavý kňaz katolíckej Cirkvi a vlastne zaujímavá Cirkev, v ktorej je šírenie bludov, synkretizmu, LGBT propagandy, nabádanie k porušovaniu morálnych a vieroučných pravidiel na slávu, a výzva k intronizácii Krista Kráľa na hanbu.

Podľa Mons. Halíka ide dokonca o fašizmus:

– Podobné aktivity politického zneužívania náboženských symbolov sú typickým poznávacím znamením katolíckeho fašizmu 30. rokov minulého storočia.

A ako by sme potom nazvali zneužívanie náboženských symbolov na propagáciu vakcinácie? Ako to, že keď médiami oslavovaný slovenský „odborník“ do sveta zatrúbil, že „vynález vakcíny proti Covidu-19 je jednou z najdôležitejších udalostí od narodenia Ježiša Krista“, nezaznel varovný a pohoršený hlas inkluzívneho pátra spoza Moravy?

Zrejme je už načase Mons. Halíkovi odkázať, že to on je hanbou katolíckej Cirkvi, nie Štefan Kuffa. Nech sa Mons Halík teda stará o svoju vlastnú cirkevnú hanbu, a nám nech láskavo prenechá starosť o tú slovenskú. My si aj bez jeho pomoci určíme, čo je alebo nie je hodné hanby v slovenskej politike. Vzhľadom na jeho okiadzanie propotratovej a LGBT propagande oddanej Zuzany Čaputovej, nie je pravdepodobné, žeby v tomto smere disponoval elementárnou súdnosťou.

Treba mu preto odkázať, nech prestane so svojím neustálym otravovaním a vŕtaním sa v slovenskej politike a cirkevnom živote. Pokiaľ by však chcel pre slovenských konzervatívnych katolíkov niečo z bratskej lásky vykonať, tak nech ich v prvom rade zbaví svojich rád, a potom, ak by to bolo možné, nech zoberie so sebou pri svojom trvalom odchode zo slovenských luhov a hájov všetkých podobne liberálnych a do dúhova opálených príslušníkov stavu klerického zo Slovenska. Boli by sme mu zato nesmierne vďační.

BM

Zdroj: SME, Postoj, titulný ilustračný obrázok, zdroj – youtube.com

Mons. Halík opäť oblažil Slovákov politickým školením. Odkázal im, že Štefan Kuffa je na hanbu a „znamením katolíckeho fašizmu“ –