Pomocný biskup z Kazachstanu, Athanasius Schneider odpovedal na otázky portálu LifeSite News ohľadom dubií piatich kardinálov. Biskup ich podporil a reagoval aj na skutočnosť, že rovnako sa na podporu dubií vyjadril aj kardinál Müller:

Áno. Som rád, že sa môžem pripojiť ku kardinálovi Müllerovi. Text piatich dubií, ktorý predložili pápežovi Františkovi 21. augusta piati kardináli, je mimoriadne naliehavým a slávnym činom, ktorý slúži Posvätnému kolégiu kardinálov ku cti.

Kardinál Gerhard Müller
zdroj: youtube.com

Ohľadom toho, že kardináli predložili svoje otázky samotnému pápežovi uviedol:

Kardináli sa voči pápežovi správali skutočne kolegiálne a bratsky, pričom preukázali skutočnú pastoračnú starostlivosť o duchovné potreby veriacich a dobro celej Cirkvi.“

Biskup veľmi ocenil fakt, že bolo konečne prelomené mlčanie, tvárou v tvár škodlivým javom vo vnútri Cirkvi:

Ich hlas je prorockým výkrikom na púšti, ktorý sa ozýva vo všeobecnom tichu medzi pastiermi Cirkvi, svetlom v noci doktrinálneho relativizmu a zmätku, ktorý nakazil Cirkev našich čias. Zostáva nám len si želať, aby mnohí kardináli a biskupi, pamätajúc na slávnostný sľub pri svojej vysviacke, ohľadom bránenia integrity katolíckej viery, verejne podporili toto svedectvo piatich kardinálov,“ uzavrel biskup svoju podporu.“

Kardinál Gerhard Müller predtým vo vyhlásení vydanom na žiadosť portálu LifeSite News vyjadril podporu dubiám kardinálov Raymonda Burka, Waltera Brandmüllera, Juana Sandovala Íñigueza, Roberta Saraha a Josepha Zena:

Obhajoval som katolícku náuku proti novomodernizmu najmä počas posledných desiatich rokov, čím som si splnil svoju zodpovednosť pred Bohom za pravovernú náuku ako biskup a kardinál. Teší ma však, keď iní robia to, čo je potrebné vlastným spôsobom a pripomínajú pápežovi jeho Bohom dané povinnosti zachovať Cirkev v učení apoštolov.

Pomocný biskup z Kazachstanu, Athanasius Schneider
zdroj: youtube.com

Podľa kardinála sa v súčasnosti šíri akási čudná heréza, podľa ktorej sa Boh zjavuje iba pápežovi Františkovi prostredníctvom priameho kontaktu s Duchom Svätým a biskupi majú údajné zjavenia slepo nasledovať a robiť zo seba ovládateľné bábky:

V súčasnosti existuje kariérny, ale heretický postoj, že Boh sa zjavuje iba pápežovi Františkovi prostredníctvom priameho kontaktu s Duchom Svätým a že biskupi musia tieto nebeské osvietenia len slepo opakovať a mechanicky ich odovzdávať ako hovoriace bábky. Biskup je však na základe svojho vysvätenia nástupcom apoštolov a autentickým učiteľom Kristovho Evanjelia, ale v kolégiu všetkých biskupov s pápežom, ako vždy prítomným viditeľným princípom jednoty Cirkvi v zjavenej pravde a v jej sviatostnom spoločenstve. Toto je pravá doktrína o primáte pápeža a nie novopapalizmus tých, ktorí chcú odovzdať Kristovu Cirkev ideológii ateistického a protiľudského davoského kapitalizmu.

Ich podvodnou zámienkou je prispôsobenie údajne zastaraného Božieho Slova, akoby nám v Kristovi nebola daná všetka pravda, štandardom pseudovedeckej antimanželskej antropológie a civilizácie smrti (potraty, obchodovanie s embryami, eutanázia, mrzačenie tela tzv. zmenou pohlavia). Každý katolík verí v božskú a katolícku pravdu, že rímski biskupi sú nasledovníkmi sv. Petra ako jeho legitímni nástupcovia. Ale každý teologicky osvietený Kristov učeník sa stavia proti karikatúre pápežstva. Tak voči protirímskej polemike niekdajších reformátorov, ako aj proti papagájovovskému chápaniu nekatolíckeho novopapapalizmu, čiže papagájizmu. Katolícku vieru tak vystavujú na posmech sekulárnej verejnosti, ktorá neverí v skutočnosť historického Zjavenia Boha v Kristovi a využíva pápeža – či si to uvedomujú alebo naivne súhlasiato je im jedno – ako autoritu, ktorá môže získať v ich očiach zaostalé a neosvietené katolícke masy pre Nový svetový poriadok a Agendu 2030.“

BM

Zdroj: LifeSite News, PCH24, sprievodný ilustračný obrazový materiál, zdroj – youtube.com